Rumah > Berita > Kandungan

Mainan Bayi Perlu Berhati-hati Dan rawak Membeli Risiko

May 12, 2017

Tiada kanak-kanak tidak gemar mainan, sama ada China atau asing. Bagi mereka, mainan yang dikasihi adalah seperti dunia dewasa kereta, villa, barang kemas dan berharga, walaupun sebagai seorang teman untuk menemani kanak-kanak Kanak-kanak. Dan memilih jenis mainan untuk memberi anak-anak adalah satu masalah besar untuk ibu bapa.


Untuk bayi, barangan di sekeliling adalah mainan

Apa jenis mainan mainan yang baik? Kanak-kanak ahli psikologi telah belajar psikologi bawah umur ', dan mendapati bahawa apabila mainan berkelakuan terlalu aktif, kanak-kanak cenderung untuk menjadi tidak aktif; tahap yang lebih tinggi teknologi mainan membangun, kurang imaginasi dan kreativiti kanak-kanak yang tinggal. Dari sudut pandangan ini, beberapa mainan tidak sesuai untuk kanak-kanak bermain, seperti mainan elektrik, mainan berteknologi tinggi, operasi gaya bodoh boleh mengehadkan cara pemikiran kanak-kanak, merosakkan kebolehan kognitif mereka.


Dan tepat yang paling mudah, tahap terendah dalam sains dan teknologi mainan, seperti kotoran, ais, pasir, kotak kadbod, blok bangunan, dempul dan sebagainya, boleh memaksimumkan kanak-kanak yang bermain percuma. Oleh itu, American Academy of Pediatrics direka senarai mainan sains untuk kanak-kanak umur yang berbeza untuk ibu bapa untuk berunding. Pada masa yang sama, personaliti kanak-kanak kerana ia berbeza dan tersendiri sebagai mainan, jadi mainan untuk bayi juga untuk mendapat kasih sayang kanak-kanak.