Rumah > Berita > Kandungan

Pilih The Right Toy Plush

May 12, 2017

Memilih mainan untuk mengambil kira umur kanak-kanak, personaliti dan keutamaan, seperti: kanak-kanak berusia empat tahun untuk memilih lima atau berusia enam tahun kanak-kanak bermain mainan, boleh meningkatkan keupayaan kanak-kanak untuk mencabar perkara-perkara baru. mainan mewah boleh menggalakkan kemahiran sosial kanak-kanak, keupayaan untuk menemui perkara-perkara, belajar menulis dan membaca, bermain kemahiran kreativiti, tangan dan koordinasi mata, merangsang imaginasi kanak-kanak.


Jangan memilih mainan yang "tidak bermain", adalah mainan yang boleh menemani kanak-kanak untuk membesar, juga sesuai dengan kanak-kanak daripada semua peringkat umur. latihan bahasa: Apabila kanak-kanak sedang bermain, kadang-kadang Abracadabra mainan 'kata, dan mainan "bercakap" seperti, jangan memandang rendah mod ini komunikasi, ia memberikan kanak-kanak menggunakan bahasa untuk menyatakan makna peluang. Pada masa ini, jika ibu bapa boleh mengambil bahagian dalam, dengan anak-anak bermain, bukan sahaja boleh mencetuskan dia bercakap lebih, tetapi juga untuk membimbing kata-kata dan kemahirannya bersuara, mengukuhkan keupayaannya untuk memahami penggunaan bahasa. Merangsang pembangunan deria: mainan boleh menggalakkan kanak-kanak untuk menghubungi dunia dengan deria mereka, seperti merangsang deria penglihatan, pendengaran dan sentuhan mereka, membantu mereka menghadapi pelbagai reaksi deria badan, untuk menghubungi dan melihat sesuatu yang baru segala-galanya di luar.


Ada yang membuat bunyi-bunyi, ada yang berwarna terang, boleh membawa terus kepada rangsangan anak visual. mainan pendidikan yang berbeza merupakan alat yang berkesan untuk membantu kanak-kanak memahami dunia. Menyelaras fungsi badan: tangan kanak-kanak itu dan koordinasi kaki, koordinasi mata-tangan dan fungsi tubuh yang lain, memerlukan latihan dan beransur-ansur membina, mainan adalah salah satu alat latihan yang terbaik. Sebagai contoh, kanak-kanak akan menjadi kotak blok grafik membina, sebagai tambahan kepada penggunaan minda, tetapi juga tangan fungsi penyelarasan. Jadi mainan mempunyai manfaat yang besar kepada pembangunan otot kanak-kanak dan fungsi tubuh.