Rumah > Berita > Kandungan

Inferior Mainan Plush membahayakan kesihatan

May 12, 2017

Comel, mainan mewah berwarna-warni disayangi oleh kanak-kanak, tetapi AQSIQ diumumkan baru-baru kualiti penyeliaan produk mainan dan persampelan keputusan mewah menunjukkan bahawa mainan mewah Kadar yang tidak berkelayakan sehingga 30%, di antara mereka, perkelahian itik "senarai". Pakar mengingatkan, pasaran kepada kualiti mainan mewah bercampur-campur, beberapa permukaan mainan rendah tersembunyi sejumlah besar bakteria, formaldehid, plumbum, raksa dan lain-lain kandungan logam berat melebihi, yang memberi kesan kepada kesihatan kanak-kanak, ibu bapa perlu memberi perhatian.


Banyak kanak-kanak untuk mainan mewah, ibu bapa gembira untuk membeli kanak-kanak, sedikit bayangkan, mainan mewah lebih rendah mungkin berbahaya kepada kesihatan kanak-kanak.


Difahamkan bahawa dalam beberapa persampelan rawak yang lalu mainan mewah, masalah utama produk yang tidak berkelayakan adalah bahawa bahan-bahan mentah pengisian produk ini adalah substandard. Ini terutamanya disebabkan oleh penggunaan kapas kurang upaya perubatan dan kain kasa perubatan, sisa industri, kapas kasmir pendek, sampah, pakaian sisa, dan serat pemberbukuan berkulat dan rosak. dan mainan mewah dan kulit hubungan secara langsung kanak-kanak, jika tidak bersih, boleh menyebabkan kanak-kanak air mata, kemerahan, cirit-birit dan juga paru-paru jangkitan.


Di samping itu, sesetengah produk tidak boleh membuka bahagian-bahagian yang kecil dalam masalah juga sangat biasa. bahagian-bahagian kecil yang tidak boleh ditanggalkan umumnya tetap dalam mewah (kain) mainan dari mata, hidung dan bahagian-bahagian kecil yang lain, produk ini adalah mudah untuk jatuh, kanak-kanak sekali makan boleh menghasilkan lemas dan bahaya lain. peringatan industri, bukan mainan mewah biasa pensijilan skop wajib, ibu bapa dalam pilihan mainan semasa permohonan tangan cuba untuk menarik beberapa mainan mewah mata, butang dan bahagian-bahagian kecil yang lain, lihat sama ada longgar, untuk mengelakkan berumur 3 tahun kanak-kanak di bawah umur pengambilan.